donderdag, mei 24, 2007

Een week voor Breedvoet

Over een week ontmoet Frieda Breedvoet in levende lijve. Al anderhalve maand is de hoofdpersoon van dit blog in de ban van een oplichtend tekstballonnetje 'nieuwe mail' op haar computerscherm. Ook al heeft de mailwisseling tussen de beiden het seksappeal van een stuk uniekaas, de komst van Breedvoet houdt Frieda al weken bezig.
Wat als Breedvoet nu - zoals zijn mails een beetje doen doorschemeren - heel erg saai is? Zal hij Frieda in Amsterdam ook de oren van het hoofd kletsen over de inrichting van zijn verdelgingsmiddelenlaboratorium? Zal Frieda spijt krijgen van haar uitdagende bloesje? Voor de zekerheid besluit zij een sportjack mee te nemen.
Hoe Breedvoet er uit ziet? Eigenlijk kan Frieda zich alleen nog herinneren dat hij een witte, gesteven sjaal draagt. En speciale vliegtuigsokken.
Dat hij haar zijn mailadres gaf, aan het eind van de reis, kwam namelijk volkomen onverwacht. Kennelijk had Breedvoet gedacht dat Frieda de hele reis naar hém keek, terwijl de ster van deze website gewoon verträumt uit het vliegtuigraampje tuurde, en dat bevond zich nu eenmaal naast de stoel van mister B.

Nog een week. Nieuwe blouse: 50 euro. Kapper (vrijdag): 40 euro. Frieda is naarstig op zoek naar bijpassende schoenen.

Geen opmerkingen: