maandag, maart 30, 2015

De hoek van Sonja

Schaap
Op de hoek van de Laan van Meerdervoort woont een mevrouw die wel wat op Sonja Barend lijkt. Altijd als Frieda langs haar huis fietst, kijkt zij even of zij haar ziet.
Toen Frieda vorige week over de Laan van Meerdervoort liep, ter hoogte van het huis van de mevrouw die op Sonja lijkt, werd zij opgeschrikt door een harde klap. Aan de overkant van de straat lag het platte karkas van een wasmachine. De verhuizer die het ding uit een raam van de tweede etage wilde takelen, slaakte een kreet uit.
Zo werd de hoek van de laan van Meerdervoort in plaats van de hoek van Sonja, de hoek van de wasmachine. 'Oh, je bedoelt die hoek met dat café met die groene gordijntjes', zei Frieda's vriend tegen wie zij 's avonds vertelde over het voorval met de wasmachine. Frieda keek naar buiten. Op de vensterbank van de overburen liep een hele grote duif heen en weer. Frieda's vriend keek ook naar buiten. Zou hij de duif ook zien? Op de een of andere manier had Frieda het gevoel dat haar vriend in een totaal andere wereld leefde.

1 opmerking:

Ik ben geen robot zei

Een hele grote duif? Weet je zeker dat het geen halve was?
Bijwoorden kan je niet verbuigen!!