dinsdag, september 30, 2008

Hoe Roald Dahl zijn roast beef at

Dit is nou een mooi programma: Plat Préf'éré op de Vlaamse zender Canvas. Kok Jeroen Meus gaat op zoek naar de lievelingsgerechten van beroemde figuren uit de recente geschiedenis.
In de eerste aflevering bezoekt hij de weduwe van Roald Dahl in Gipsy House, Great Missenden. De presentator gaat ingetogen en zeer respectvol om met de geschiedenis van het huis waarin de grote Engelse schrijver woonde. Hij weet het vertrouwen van de weduwe te winnen en mag zelfs in het schrijvershuisje in de tuin filmen, waar na de dood van Dahl nooit iets veranderde. Zelfs Dahls bril ligt nog klaar op de rand van de fauteuil, waarin hij zijn verhalen bedacht. De topkok bereidt de gerechten met vlees van de koeien in de wei, pastinaken uit de achtertuin en vooral ook kookkennis van de locals. De smakelijke kookbeelden zijn verwoven met mooie verhalen van weduwe Dahl. Zo bleek de schrijver vals te spelen bij de uienwedstrijd in zijn dorp waaraan hij jaarlijks meedeed.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi.

Niemendalletje zei

Maar hoe at Dahl nou zijn Roast Beef?

Enna zei

Je bent in goed gezelschap! Marjoleine de Vos schreef gisteren in de NRC een soortgelijke, lovende reactie. :-) Nu ga ik ook maar eens kijken!